Truckbanden

Tijd is geld, zeker in de transportwereld. BandenProf snapt dat als geen ander. Vervoerders die bij ons aankloppen voor onderhoud of nieuwe banden, hoeven nooit onnodig lang te wachten.

Als gespecialiseerd leverancier van diverse gerenommeerde merken kunnen wij elk type vrachtwagen van de juiste banden voorzien. Die keuze hangt uiteraard samen met het soort transport en de afstanden. BandenProf is merkonafhankelijk en adviseert alleen die banden die voor jou de beste kilometerkostprijs opleveren. Wij hoeven je niet te vertellen dat het bij de aanschaf van truckbanden niet alleen gaat om de aanschafprijs. Uiteindelijk is het de levensduur die je kan vertellen of de band goedkoop of duur is geweest.

BandenProf werkt alleen samen met bandenmerken die de ‘vierlevens’ strategie hanteren. Na het glad rijden van de banden moeten ze geherprofileerd kunnen worden (tweede leven) en vervolgens nog voorzien kunnen worden van een nieuw loopvlak (derde leven). Het vierde leven is herprofilering van het nieuwe loopvlak.

Wat van belang is:

– Kies een profiel en type dat het beste past bij het vervoer dat jij verricht. Voor een internationaal opererend transportbedrijf zijn andere profielen beschikbaar dan voor iemand die kort regionaal werk verricht.

– De banden hebben een grote invloed op het uiteindelijke brandstofverbruik van jouw voertuigen. BandenProf selecteert die banden die voor jou het beste compromis zijn tussen grip, rolweerstand én levensduur.

Jouw belang is ook ons belang. Als BandenProf willen wij jou helpen om de kosten zoveel mogelijk in de hand te houden. Gezamenlijk kunnen we het juiste merk en het serviceniveau bepalen.