Nokian - De Finse pionier

De Finse stad Nokia schreef niet alleen geschiedenis met een van de eerste mobiele telefoons, maar ook met ’s werelds eerste winterband. Producent Nokian zag in 1898 het levenslicht en behoort daarmee tot de oudste ondernemingen van de bandenindustrie. Dat zij zich specialiseerde in het maken van banden die bestand zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden, is niet zo gek. Nokian Tyres is immers de meest noordelijk gelegen bandenfabrikant die je maar kunt vinden. Dankzij de ingenieurs van Nokian genieten we nu massaal van de voordelen van de winterband. In haar voortdurend streven naar perfectie zet de fabrikant comfort en veiligheid voorop.

Bandenprof mag zich een van de officiële dealers van Nokian noemen en draagt die titel met trots. De redenen om voor Nokian banden te kiezen? Da’s niet zo ingewikkeld; Nokian biedt banden van hoge kwaliteit die speciaal gemaakt zijn voor veeleisende situaties. Specifieke sectoren als de landbouw laten mede om die reden hun oog op Nokian vallen. Maar bijvoorbeeld ook hulpdiensten die onder uitdagende omstandigheden snel en veilig van A naar B moeten en op hun banden moeten kunnen vertrouwen. De fabrikant staat bekend om haar innovatieve ambities en is in meerdere opzichten een pionier. Zo was zij de eerste die kankerverwekkende oliën in het productieproces vaarwel zei en degene die ontdekte dat Kevlar een belangrijke rol kon vervullen in het voorkomen van zijwandbeschadigingen. Ook loopt het bedrijf voorop in duurzaamheid, onder meer door winterbanden te maken van biomateriaal.

Nokian biedt een breed scala aan banden die geschikt zijn voor verschillende voertuigcategorieën, zoals personenauto’s, SUV’s, bestelwagens en vrachtwagens. De volgende keer dat je bij ons bent, vergeet dan niet om het uitgebreide assortiment te bekijken. Wij geven graag vrijblijvend advies voor de juiste band onder jouw auto. 


ONZE PARTNERS IN BANDEN...