4-seizoenenbanden

Wij als professionals adviseren in principe zomerbanden voor de zomer en winterbanden voor de winter. Heb je geen zin in de halfjaarlijkse bandenwissel of wil je geen aparte winterbanden aanschaffen, dan is er een compromis als jouw banden aan vervanging toe zijn. Voor degenen die alleen in Nederland rijden, niet op wintersport gaan en niet afhankelijk zijn van hun auto is de 4-seizoenenband een oplossing. 

Op deze banden kun je het jaarrond rijden, omdat hier alle goede kenmerken van winter- en zomerbanden in verenigd zijn. Het materiaal is zo uitgebalanceerd dat de banden hard blijven bij zomerse temperaturen en zacht als het kouder is. De All Season of All Weather band kan uiteenlopende weersomstandigheden aan: in de zomer is- ie bestand tegen warmere en drogere weeromstandigheden- en in de winterperiode tegen kou en een nat of glad wegdek. Dit type band is dus ook goed in staat om aquaplaning te voorkomen. 

BandenProf verkoopt uitsluitend 4-seizoenenbanden die het zogeheten 3PMSF-symbool dragen (Three Peak Mountain Snow Flake, het bergen – sneeuwvloksymbool). Dit symbool betekent dat ze wettelijk voldoen als er een winterbandenplicht geldt, zoals in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië.

De 4-seizoenenbanden verkopen wij het hele jaar door. Aan de hand van jouw wensen kunnen onze specialisten een specifiek merk aanbevelen.